FSC-keurmerk, respect voor de natuur

Bij ADC Van Horssen is gekozen voor het bewust omgaan met de natuur en – daaraan gerelateerd – grondstoffen. Daarom is ons bedrijf bewust FSC® gecertificeerd (Forest Stewardship Council).

Huisstijl FSC

Bij uw bestelling voor drukwerk heeft u in veel gevallen de mogelijkheid te kiezen voor papier met FSC keurmerk. Wanneer u daarvoor kiest zetten we samen concrete stappen op weg naar een nog beter bosbeheer. Dit betekent dat op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor (onder meer) het papier en papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De grondstof (pulp) is dus niet afkomstig uit bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) of plantages waarvoor tropisch regenwoud moest wijken.

Samen bijdragen
Het keurmerk zegt dus iets over de herkomst van de grondstof voor het papier en papierproducten: het komt uit verantwoord beheerde bossen met alle aandacht voor de mensen en dieren die van het bos afhankelijk zijn. Kiezen voor FSC-hout en –papier betekent dat we samen bijdragen aan bescherming van bossen wereldwijd!

Wilt u meer weten over FSC? Kijk dan op de website: www.fsc.nl