Sinds kort heeft zoekmachine Google een ingrijpende aanpassing doorgevoerd. Als uw website niet ‘mobielvriendelijk’ wordt bevonden zal dit van invloed zijn op uw positie in de mobiele zoekresultaten.

De strenge maatregelen zijn bedoeld om de mobiele gebruikerservaring te verbeteren. Websites die volgens Google niet voldoen aan de nieuwe eisen worden ‘gestraft’ om hen te stimuleren hun website aan te passen.

Hoe ‘erg’ is het?
Het gaat hierbij om de mobiele zoekresultaten, dus wanneer iemand een zoekactie doet op zijn mobieltje of tablet. Toch is dat een behoorlijk percentage van uw bezoekers, bij een gemiddelde website zo’n 20 tot 40 % van alle bezoeken.

Hoe kan ik het testen?
U kunt het makkelijk zelf controleren via deze link. Gewoon uw URL invoeren en de website wordt meteen geanalyseerd. De uitslag is ofwel positief of negatief, er is geen ‘grijs gebied’.

Wat kunt u er aan doen?
Een website is vaak met eenvoudige middelen om te bouwen naar de nieuwe standaarden. Bel daarvoor naar ADC Van Horssen en vraag naar onze webafdeling. Zij kunnen u snel advies geven over de beste aanpak.